top of page

Hengähdyshetkiä®
-viikkotunti palautumiselle

Uskon, että meistä jokaisella on joskus sellaisia elämäntilanteita, jolloin oman hyvän olon lisäämiseen ja stressin selättämiseen tarvitaan hieman enemmän kuin keskustelu ystävän kanssa, Netflix -maratoni tai satunnainen metsässä samoilu. Hengähdyshetkiä®- tunti on suorittamisesta vapaa hetki, missä sinä voit keskittyä lepoon ja omien voimavarojen löytämiseen.

Kenelle?

 

Hengähdyshetkiä® -harjoittelu sopii erityisen hyvin sinulle, jos

  • tunnet olevasi väsynyt, ahdistunut tai uupunut

  • arkesi täyttyy kiireestä, suorituksista ja velvollisuuksista

  • koet arjen kuormittavana

  • kärsit univaikeuksista

  • elämänhallinta tuntuu lähinnä vitsiltä

  • Olet kiinnostunut stressinhallinnasta ja palautumisesta

Voit osallistua Hengähdyshetkiä®-tunnille, vaikka sinulla ei ole siitä aiempaa kokemusta. Tunnilla tehtävät sarjat ovat rauhallisia ja tärkeintä on oman itsen äärelle pysähtyminen ja tilan tarjoaminen palautumiselle. Tunnilla tarvittavat välineet odottavat sinua salissa, joten riittää kun tulet paikalle liikkumiseen sopivissa mukavissa ja lämpimissä vaatteissa.

 

Miten?

Hengähdyshetkiä® -viikkotunnilla lievennetään sekä kehon että mielen kireyksiä erityisesti palautumista tukemaan suunniteluilla liikesarjoilla. Kaikki kuusi hermostoa rauhoittavaa sarjaa koostuvat  kehonhuollollisista liikkeistä ja asennoista, hengitysharjoituksista sekä keskittymis- ja tarkkaavaisuustekniikoista. 

 

Säännöllisesti tehtynä restoratiivinen harjoittelu voi lievittää ahdistusta, kohentaa unenlaatua, keventää arjen kuormaa ja tuoda värejä harmaansävyjen oheen. Tämän vuoksi kannustan sinua tekemään Hengähdyshetkiä® -tunneilla oppimiasi harjoitteita myös kotona. Kotiharjoitteluun riittää rauhallinen tila ja jumppamatto. Tunneilla käytetään apuvälineitä, jotka pystyt hyvin korvaamaan kotoa löytyvillä tavaroilla -vinkit tähän saat minulta.

 

Missä? Milloin?

Kaikille avoimet Hengähdyshetkiä® -tunnit ovat toistaiseksi tauolla. Yksityistunnit kaveriporukalle, perhepiirissä, synttäreille, polttareihin ym. ovat edelleen varattavissa -halutessasi yksityistunnin, olethan yhteydessä hannakaisa@hyvanolonhelminauha.fi. Yksityistuntien hinta sovitaan yksilöllisesti, hintaan vaikuttaa ryhmän koko, tila (oma tila vai Hyvän Olon Helminauhan järjestämä tila) ja se pidetäänkö tunti Seinäjoella vai jollakin muulla paikkakunnalla. 

Syksyllä 2023 Hengähdyshetkiä® -tunnit ovat Seinäjoen kansalaisopiston sekä Seinäjoen voimistelijoiden valikoimassa, katso tarkemmat tiedot aikatauluista, paikasta ja ilmoittautumisesta kansalaisopiston nettisivuilta ja SVO:n nettisivuilta.

 

Pssst. Jos koet tarvitsevasi hieman järeämpiä työkaluja arkikuorman keventämiseen, Hengähdyshetkiä® -palautumisvalmennus vois olla sun juttu

Hetkuttelu.jpg
bottom of page